Főoldal A_Jablotronról_bővebben Kapcsolat Garancia Vásárlás Telepítés Hírek

 • Az OASiS rendszer képes behatolásjelző, tűzjelző, beléptető szolgáltatások megvalósítására, és külső eszközök (fűtés, világítás, légkondicionálás) vezérlésére.
 • Az elemes táplálású vezeték nélküli eszközök 868MHz-es frekvencián működnek, és hatótávolságuk nyílt térben elérheti a maximális 2Km-t. A központok közötti kommunikációt a rendszer 9 percenként ellenőrzi. A felhasznált lítium elemek várható élettartama átlagosan 1 év. A bemeneti és kimeneti csatlakozókhoz szükség szerint különböző vezetékes eszközök csatlakoztathatók.
 • Az OASiS rendszer maximálisan 50 felhasználói kód és 50 proximty azonosító kártya és távirányító kezelésére képes. Lehetőség van ugyanakkor a rendszertávvezérlésére egy telefonkészülék billentyűzetéről, vagy számítógépről az Interneten át.
 • A rendszerben történő események jelenthetők egy mobil telefonra (hang vagy SMS üzenete útján) és/vagy a korábban Felügyeleti Központnak nevezett Riasztás Fogadó Központba.
 • Az a tény, hogy a rendszer telepítéséhez nincs szükség kábelezésre, rendkívül rokonszenves lehet minden háziasszony vagy belsőépítész szemében, hiszen ki szeretne kábelcsatornákat látni a nappalijában? A rendszer felügyeletét és a személyes jelenlétet nem igénylő beállítási munkákat a rendszer telepítője/karbantartója távprogramozással is végrehajthatja, és ha szükséges, a rendszer közvetlenül tájékoztatja a figyelmét igénylő eseményekről (kimerült elem, hálózat-kimaradás stb.).

JK-82 készlet

JK-84 készlet

A JK-82 készlet tartalma: központi egység (JA-82K), GSM kommunikátor (JA-80Y), rádiós vevőegység (JA-82R), egy vezeték nélküli kezelőegység (JA-80F), egy mozgásérzékelő (JA-80P), egy ajtónyitás érzékelő (JA-80M), egy távirányító (RC-80), egy beltéri hangjelző (JA-80L), egy vezeték nélküli ajtócsengő (vagy pánik) nyomógomb (RC-89), egy proximity azonosító kártya (PC-01), egy készenléti akkumulátor és a szereléshez szükséges tartozékok. A készletben található eszközök készen állnak az azonnali használatbavételre, és a rendszer bővítése is rendkívül egyszerű. A készlet használatával gyorsan és egyszerűen telepítheti a rendszert, ugyanakkor kiválóan alkalmas a rendszer bemutatására a reménybeli vásárlóknak.

A JK-84 készlet tartalma: központi egység (JA-82K), rádiós vevőegység (JA-82R), egy vezeték nélküli kezelőegység (JA-80F), egy mozgásérzékelő (JA-80P), egy ajtónyitás érzékelő (JA-80M), egy távirányító (RC-80), egy beltéri hangjelző (JA-80L), egy vezeték nélküli ajtócsengő (vagy pánik) nyomógomb (RC-89), egy proximity azonosító kártya (PC-01), egy készenléti akkumulátor és a szereléshez szükséges tartozékok. A készletben található eszközök készen állnak az azonnali használatbavételre, és a rendszer bővítése is rendkívül egyszerű. A készlet használatával gyorsan és egyszerűen telepítheti a rendszert, ugyanakkor kiválóan alkalmas a rendszer bemutatására a reménybeli vásárlóknak.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-82K központi egység

JA-83K központi egység

A központ alapkiépítésben 4 vezetékes zónabemenetet tartalmaz. Ez bővíthető a JA-82C és R modulokkal. A rendsze teljes kiépítésben 50 memóriacímet és 14 vezetékes zónabemenetet tartalmaz. Ha a rendszer részleges élesítése vagy 2 logikailag különálló részre (partícióra) bontása szükséges, a kívánt érzékelők a lehetséges 3 (A, B, vagy C) területhez rendelhetők. A központi egység szolgáltatja a vezérlő jelzéseket a kültéri és beltéri szirénák és a 2 programozható kimenet PGX és PGY számára. A digitális adatbusz csatlakozója ad lehetőséget a programozó számítógép vagy egy vezetékes kezelőegység csatlakoztatására. A központ tápfeszültségét a hálózati feszültség csatlakozójából nyeri, szünetmentes áramellátását egy 1.3 vagy 2.6 Ah gondozásmentes készenléti akkumulátor biztosítja. A legutóbbi 255 rendszereseményt (dátum és időbélyeggel ellátva) a központ a memóriájában tárolja. A központ beépített órát tartalmaz, mely � ha erre programozzák � képes a téli/nyári időszámításhoz szükséges automatikus átállás végrehajtására.

A központ tárolja le a vezeték nélküli érzékelőket, távirányítókat, kezelőegységeket, hangjelzőket és termosztátokat. A központ programozható kimenetei letárolhatók az UC és AC vevőegységek memóriájában, így a vevőegységek követik a központ kimeneteinek állapotváltozásait. A központba különböző kommunikátor modulok (JA-80X, 80Y vagy 80V) telepíthetők.

A központ alapkiépítésben 10 vezetékes zónabemenetet tartalmaz. A vezetes zónák száma (2db JA-82C modul alkalmazásával) összesen 30-ra bővíthető. A központ 50 memóriacím kezelésére képes. Ha a rendszer részleges élesítése vagy 2 logikailag különálló részre (partícióra) bontása szükséges, a kívánt érzékelők a lehetséges 3 (A, B, vagy C) területhez rendelhetők. A központi egység szolgáltatja a vezérlő jelzéseket a kültéri és beltéri szirénák és a 2 programozható kimenet PGX és PGY számára. A digitális adatbusz csatlakozója ad lehetőséget a programozó számítógép vagy egy vezetékes kezelőegység csatlakoztatására. A központ tápfeszültségét egy 2 amperes tápegységből nyeri, szünetmentes áramellátását egy legfeljebb 18 Ah gondozásmentes készenléti akkumulátor biztosítja. A legutóbbi 255 rendszereseményt (dátum és időbélyeggel ellátva) a központ a memóriájában tárolja. A központ beépített órát tartalmaz, mely � ha erre programozzák � képes a téli/nyári időszámításhoz szükséges automatikus átállás végrehajtására.

A központ tárolja le a vezeték nélküli érzékelőket, távirányítókat, kezelőegységeket, hangjelzőket és termosztátokat. A központ programozható kimenetei letárolhatók az UC és AC vevőegységek memóriájában, így a vevőegységek követik a központ kimeneteinek állapotváltozásait. A központba különböző kommunikátor modulok (JA-80X, 80Y vagy 80V) telepíthetők.

 Telepítési leírás Vezetékes zónabekötés
 Felhasználói leírás

 Telepítési leírásHasználati utasítás

JA-82R rádiós modul

JA-82C vezetékes bővítő modul

Rádiós bővítőmodul JA-82K központhoz. 50 vezeték nélküli eszköz csatlakoztatására.

Vezetékes bővítőmodul JA-82K központhoz. 10 vezetékes zóna csatlakoztatására.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80V LAN / PSTN kommunikátor

JA-80Y GSM/GPRS kommunikátor

A JA-80V modul csatlakoztatásával a JA-80K központi egység képessé válik a LAN hálózaton és a PSTN telefonvonalon át történő kommunikációra. Lehetőséget biztosít továbbá a rendszer távvezérlésére mobil telefonról, vagy az Interneten át, és továbbítja a központ jelentéseit a beprogramozott mobiltelefon számokra és a Riasztás Fogadó (Felügyeleti) központba.

A modult a központi egység házába, a központ panel mellé kell telepíteni, és csatlakoztatni kell a digitális adatbuszhoz, a PSTN telefonvonalhoz és a LAN (Ethernet) hálózathoz.

A JA-80Y kommunikátor csatlakoztatásával a JA-80K központi egység képessé válik a GSM/GPRS hálózaton át történő kommunikációra. Lehetőséget biztosít továbbá a rendszer távvezérlésére mobil telefonról, vagy az Interneten át, és továbbítja a központ jelentéseit a beprogramozott mobiltelefon számokra és a Riasztás Fogadó (Felügyeleti) központba. Külső telefonkészülék csatlakoztathatósága céljából szimulált vezetékes telefonvonalat szolgáltat.

A modult a központi egység házába, a központ panel mellé kell telepíteni, és csatlakoztatni kell a digitális adatbuszhoz, valamint bele kell helyezni a szolgáltatótól megvásárolt SIMM kártyát. A kommunikátor kártyafüggetlen, tehát bármely szolgáltató SIM kártyája belehelyezhető.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban
 Felhasználói leírás
 Programozási táblázat

JA-80X beszédhang kommunikátor

JA-68 kimeneti modul

A JA-80X beszédhang kommunikátor a telefonvonalak felhasználásával küldi el (legfeljebb 6) szöveges jelentését, a kiválasztott (legfeljebb 4) telefonszámra. A központi egység házába telepíthető önálló működésben, vagy a JA-80V, JA-80Y modulokkal kombinálva.

A modult a központi egység házába, a központ panel mellé kell telepíteni, és csatlakoztatni kell a digitális adatbuszhoz és a telefonvonalhoz (PSTN vonalhoz vagy a JA-80Y GSM kommunikátor által szimulált vonalhoz).

A JA-80X kommunikátort a Jablotron JA-6x és JA-8x tipusú központi egységekkel történő együttműködésre terveztük. Telepítése a központ dobozába történik. A telepített kommunikátor segítségével a központok riasztási események esetén képesek hangüzenet továbbítására a jogosult személyeknek. Lehetőséget biztosít továbbá a Riasztás Fogadó Központ (ARC) irányába történő digitális kommunikációra, és a telefon billentyűzetéről történő távvezérlésre. A kommunikátor kizárólag hangvezérelt (touch-tone) tárcsázási rendszerű telefonhálózatban használható

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80E és F kezelőegységek

JA-80H kültéri kezelő

A központ vezérlésére és programozására alkalmas, beépített proximity (RFID) olvasó egységet és egy vezetékes zónabemenetet tartalmaz. Felhasználóbarát, szöveges rendszerállapot információ kijelzések: például, hogy melyik ablak(ok) maradtak nyitva, amikor a rendszert élesíteni szerettük volna. A kezelőegységek szöveges információi a felhasználó kívánságának megfelelően átszerkeszthetők.

Letárolható a központ memóriájába (egy rendszeren belül több kezelőegység is használható).

A kültéri kezelőegység beépített proximity olvasó egységet, a tíz szám nyomógombon kívül egy * és egy # nyomógombot, egy ajtócsengő és egy világításkapcsoló nyomógombot is tartalmaz. A nyomógombok háttérfénnyel megvilágítottak. A kültéri kezelőegység alapfeladata a beléptetési funkciók megvalósítása, de felhasználható a beltéri kezelőegységgel azonos feladatok végrehajtására is.

A központi egységhez a WJ-80 interfészen keresztül vezetékkel csatlakozik.

A kültéri kezelőegység nyomógombok nélküli, csak proximity kártyaolvasót tartalmazó változatának típusjelzése JA-80N.

 Leírás PDF formátumban (JA-80E)
 Leírás PDF formátumban (JA-80F)

 Leírás PDF formátumban (JA-80H)
 Leírás PDF formátumban (JA-80N)

WJ-80 interfész

PC-01/02 proximity azonosító kártya

A JA-80H (vagy JA-80N) kültéri kezelőegységnek a JA-80K központhoz történő csatlakoztatására szolgál. Az ajtózáró eszköz vezérlésére egy beépített relét és egy kilépésjelző nyomógomb bemenetet tartalmaz. Az ajtó nyitását a nyitásérzékelővel azonos módon jelzi a központi egységnek. Más gyártók által előállított kezelő vagy olvasóegységek is csatlakoztathatók hozzá, amennyiben megfelelnek a Wiegand 26 protokoll előírásainak.

A központ adatbusz vezetékére csatlakozik, és az ajtócsengő nyomógomb (JA-80H típusnál) letárolható a JA-80L beltéri hangjelző memóriájában.

A PC-01/02 proximity azonosító kártyák a felhasználók azonosítására szolgálnak. A kártyák az RFID standard EM UNIQUE 125kHz szabvány szerint készültek. A rendszer maximum 50 azonosító kártya adatainak tárolására képes. A biztonság növelése érdekében lehetőség van a felhasználói kód (PIN) és kártya együttes használatának megkövetelésére is. A kártya speciális nyomtató segítségével nyomtatható, így szükség esetén megszemélyesíthető.

Az azonosító kártya kulcskarikára fűzhető változatának típusjelzése PC-02.

Az azonosító kártyák a központ memóriájába tárolódnak le. Letárolásukhoz felhasználható kezelőegységek: JA-80F, JA-80E, JA-80H vagy JA-80N

 Leírás PDF formátumban

 

JA-84P PIR + kamera

JA-80Q kommunikátor modul

A JA-84P érzékelő feladata az emberi test mozgásának érzékelése és a riasztási jelzés képi információval való alátámasztása. A kamera beépített villanófényt is tartalmaz, melynek segítségével alacsony megvilágítási szintű telepítési helyeken is a célnak megfelelő minőségű felvételek készíthetők. A készülék QCIF (160x128 pixel) méretű fekete-fehér felvételek készítésére alkalmas. Mozgás érzékelése esetén a készülék egymás után négy felvételt készít, melyek letárolódnak a készülék belső memóriájában, valamint vezeték nélküli módon továbbíthatók az OASIS központi egységhez, amely azután elküldi a Riasztás Fogadó Központba, vagy akár a felhasználó mobil telefonjára. Az érzékelő elemes táplálású, vezeték nélküli működésű, rádiós kommunikációja a Jablotron saját fejlesztésű OASIS protokolljával védett.

A JA-80Q modul a Jablotron OASIS 80 riasztó rendszer része. Feladata a JA-84P vezeték nélküli kamera/érzékelő által készített felvételek átjátszása a JA-80Y (GSM/GPRS) vagy JA-80V (LAN/TEL) kommunikátor egységek számára. A modult a központi egység házában kell telepíteni.

 Leírás PDF formátumban
 Kiegészítés PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80P mozgásérzékelő

JA-80PB kombinált érzékelő

A JA-80P PIR mozgásérzékelő 112m2 védett terület felügyeletére képes, szükség esetén lencséje kisállat védett típusra cserélhető. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz. Vezetékes érzékelő csatlakoztatására egy beépített zónabemenetet tartalmaz.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

A JA-80PB kombinált mozgás és akusztikus üvegtörés érzékelő a JA-80P PIR mozgásérzékelő és egy 9m hatótávolságú üvegtörés érzékelő előnyeit egyesíti. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz. Vezetékes érzékelő csatlakoztatására egy beépített zónabemenetet tartalmaz. Az érzékkelő két memóriacímet foglal el a központi egység memóriájában, hogy a mozgás és üvegtörés jelzések határozottan elkülöníthetőek legyenek.

Az érzékelő letárolható a központi egység és az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80M nyitás érzékelő

JA-82M ablak nyitás érzékelő

A JA-80M mágneses nyitásérzékelőt a védett ablak vagy ajtó nyitása aktiválja. Vezetékes érzékelő csatlakoztatására egy beépített zónabemenetet tartalmaz. .

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába. A JA-80MB típusjelű készülék a nyitásérzékelő barna burkolattal készült változata.

A JA-82M ablak nyitás érzékelő a külső szemlélő számára láthatatlan, mert az ablak keretének belső részébe van építve. Szándékunk szerint az Európában forgalmazott szabványos ablakok jelentős részébe könnyedén illeszthető lesz. Tápellátását két lítium gombelem (CR2354) biztosítja.A JA-82MB típusjelű készülék a nyitásérzékelő barna burkolattal készült változata.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

Leírás PDF formátumban

JA-80G gázszivárgás érzékelő

JA-80S füst/hő érzékelő

Az érzékelőt a robbanásveszélyes gázok szivárgása esetén fellépő magasabb gázkoncentráció jelenléte aktiválja. Az érzékelő elem egy felforrósított platina szál, és mivel ennek az érzékelési eljárásnak nagy az energiaigénye, ezért az érzékelőt a hálózati feszültségről (230V) kell megtáplálni. Amellett, hogy vezeték nélküli jelzőeszközként együttműködik a központtal, egy relé kimenetet is tartalmaz, mely felhasználható például egy elektromos szelep működtetésére, mely szivárgás esetén a gáz útját elzárhatja.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

   A JA-80S füst és hő érzékelő egy optikai füst érzékelőt és egy hőérzékelő elemet tartalmaz. Beépített hang és fényjelzője segítségével aktiválása esetén helyi riasztási jelzést is ad. A karbantartáshoz szükséges működőképességi vizsgálat egyszerűsítése céljából a fényjelző egyben a készülék teszt nyomógombja is.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció)memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-85B üvegtörés érzékelő

JA-85P mozgásérzékelő

A JA-85B kisméretű akusztikus üvegtörés érzékelő 9m-es távolságon belül érzékeli az üveg töréshangját. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz, és kis méretének köszönhetően kiválóan alkalmas kisebb szobák, lakókocsik, hajók belső terének védelmére is.

  Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) és a CA-18xx sorozatú autóriasztók memóriájába.

   A JA-85P kisméretű PIR érzékelő, mely kiválóan alkalmas kisebb szobák, lakókocsik, hajók belső terének védelmére. A téves riasztások kiszűrésére digitális jelfeldolgozó analízist alkalmaz.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) és a CA-18xx sorozatú autóriasztók memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80MI jeladó

CT-01 redőny nyitásérzékelő

A JA-80MI érzékelő feladata a CT-01 kilincsműves vezetékes érzékelő egységgel kombinálva, a redőnyök nyitásának érzékelése. A kilincsmű kisebb mozgásait az érzékelő automatikusan kiszűri, vagyis a légmozgások által keltett apróbb lengések nem okoznak téves riasztást. Az érzékelő egy beépített mágneses nyitásérzékelőt is tartalmaz, melynek célja ajtók, ablakok nyitásának érzékelése.
A JA-80MI elemes táplálású, vezeték nélküli működésű, rádiós kommunikációja a Jablotron saját fejlesztésű OASIS protokolljával védett

CT-01 redőgy nyitásérzékelő feladata, hogy a JA-80MI jeladóval együttműködve megakadályozza az ablakzáró redőnyök észrevétlen nyitását. Kilincsműves szerkezeténél fogva képes a forgó mozgász impulzusos jellé alakítani. 10mp belül 3 impulzus azonnali riasztásjelzést vált ki.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-89P kültéri mozgásérzékelő

PVL-JA-85PG burkolat

A JA-89P kültéri PIR mozgásérzékelő feladata az emberi test mozgásának érzékelése a védett területen belül. Az alap érzékelő a Japán OPTEX cég gyártmánya, és speciális, kétsíkú érzékelő rendszere csak akkor aktiválja a riasztási kimenetet, ha mindkét - önállóan működő - érzékelő egysége észleli a védett területen áthaladó személy mozgását. Ez az érzékelési és jelfeldolgozó eljárás jelentősen csökkenti a téves riasztások számát még olyan bonyolult telepítési környezetben is, ahol fény visszaverődésekkel, autók reflektorainak közvetlen hatásával, és a kertben közlekedő háziállatok mozgásával is számolni kell. Az érzékelő szabályos időközökben automatikus öntesztet hajt végre, és jelenti a teszt állapotát a központi egységnek. A beépített szabotázs érzékelő áramkör azonnal jelzi, amennyiben az érzékelő burkolatát megbontják, vagy megkísérlik eltávolítani a telepítési helyéről. A beépített adóegység teljes kompatibilitást biztosít az érzékelő számára a JA-8x sorozatú központi egységekkel.

Szürke színű ház a mini méretű PIR és ÜT érzékelőkhöz, gépjármű belsejébe történő telepítéshez.

 Leírás PDF formátumban

 

ST-01 telefonvonal szimulátor

AS-80 beléptető központ

Az ST-01 telefonvonal szimolátor feladata a JA-80x kommunikátor programozása. Az ST-01 segítségével lehetséges a JA-80x kommunikátor hangüzeneteinek letárolása egy szokványos DTMF telefon használatával külső telefonvonal igénybevétele nélkül.

AS-80 egyajtós beléptető központ, a JA-80H és JA-80N olvasó egységekkel történő használatra.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80L beltéri hangjelző

JA-80A kültéri hangjelző

A JA-80L hálózati (230V) táplálású beltéri hangjelző feladata a riasztási jelzések leadása, és a belépési/kilépési késleltetés hangjelzése. Ha riasztási működés közben kihúzzák a hálózati aljzatból, szabotázsjelzést küld a központi egységnek (amely már hitelesített riasztásnak minősül). További népszerű alkalmazási módja a programozható belépésjelző és ajtócsengő funkció.

A hangjelző letárolható a központi egység memóriájába, a hangjelző memóriájába pedig letárolható a központi egység, a vezeték nélküli érzékelők, a távirányítók, a vezeték nélküli kezelőegységek bemenetei és a JA-80H kültéri kezelőegység ajtócsengő nyomógombja.

A JA-80A kültéri hangjelző a szakmában egyedülálló módon teljesen vezeték nélküli működésű. Másodlagos feladata a rendszer ellen irányuló külső szabotázs kísérletek korai jelzése. A tápellátását biztosító lítium elemek � a használat mértékétől függően - 3-5 évig biztosítják működőképességét.

A hangjelző a központ memóriájába tárolható le.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

RC-80W távirányító

RC-88 fali nyomógomb

Az RC-80W távirányító feladata a rendszer vagy más, külső egységek vezérlése. Nyomógombjainak működési paraméterei programozhatóak. Minden távirányítóhoz ajándékba adunk egy tartalék házat, hogy a felhasználó később is eldönthesse, hogy 2 vagy 4 nyomógombos távirányítóként kívánja-e használni az eszközt. Az RC-80K tipusjelű távirányító az RC-80W fekete házzal szerelt változata.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző és a CA-18xx sorozatú autóriasztók memóriájába.

Az RC-88 fali nyomógomb célja, hogy rögzített telepítési pontokon lehetővé tegye a felhasználó számára pánik riasztási jelzés leadását, a központ vezérlését, ajtócsengő funkció megvalósítását vagy külső eszközök vezérlését. A készülék funkciói programozhatóak.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

RC-87 pánikjelző nyomógonb

 Az RC-87 pánikjelző nyomógomb az OASiS 80 riasztórendszer eleme. Segítségével a felhasználó pánikriasztást adhat, vagy távirányítással vezérelhet elektronikus készülékeket. Elsődleges feladata a segélyhívó funkció ellátása. A jeladó elemes táplálású, vezeték nélküli működésű, rádiós kommunikációja a Jablotron saját fejlesztésű OASIS protokolljával védett. A készülék a karórához hasonlóan a csuklóra csatolható, vagy a mellékelt nyakpánt segítségével a nyakba akasztható.

Vigyázat: nyakba akasztott használati módnál a nyakpántnak egy olyan csatlakozóval kell rendelkeznie, mely elenged, ha 40N-nál nagyobb erőhatás éri.

 Leírás PDF formátumban  

RC-89 ajtócsengő (pánikjelző) nyomógomb

RC-85 távvezérlő egység

Az RC-89 vezeték nélküli ajtócsengő nyomógomb alapvető működési módja a JA-80L beltéri hangjelzővel történő használat. Felhasználható továbbá a központ vagy az AC, UC vevőegységek memóriájába, mint pánik nyomógomb.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

A távvezérlő egységet egy gépjárműbe telepítve lehetővé válik a központi egység, vagy más, külső elektromos eszközök (garázsajtó, kertkapu, világítás stb.) vezérlése. Felhasználható továbbá autóriasztó riasztási jelzéseinek vezeték nélküli továbbítására is. Tápfeszültségét a gépjármű 12V feszültségű elektromos hálózatából nyeri.

Az érzékelő letárolható a központi egység, az AC és UC vevőegységek (relé aktiválás) és a JA-80L beltéri hangjelző (belépésjelző funkció) memóriájába.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

TP-80, TP-82 és TP-83 szobai termosztátok

UC-82, AC-82 és AC-83 vevőegységek

A TP-80/82/83 vezeték nélküli szobai termosztátok feladata (az AC vevőegységekkel együttműködve) a fűtési rendszer távvezérlése. A beállított hőmérséklet szinten tartása mellett � a központ memóriájába letárolt termosztát - fagyveszély esetén előbb figyelmeztető ( 6°C), majd riasztási (3°C) jelzést, a hőmérséklet extrém szintre (60°C) emelkedése esetén tűzjelzést ad.

A termosztát letárolható az AC vevőegység (relé vezérlése) és a központ (fagyveszély és tűzjelzés, távvezérlés) memóriájába.

A vevőegységek 2/3 relét tartalmaznak, melyeket a felhasználó kívánságának megfelelően, vezeték nélkül távirányíthat. A vevőegység UC típusjelű változata 12V DC táplálású, az AC változat a hálózati feszültségről (230V AC) működik.

Az egyes relékhez letárolható eszközök: távirányítók, termosztátok, a központi egység programozható kimenetei (PGX és PGY), vezeték nélküli érzékelők, a vezeték nélküli kezelőegységek vezetékes bemenetei és a JA-80H kültéri kezelőegység ajtócsengő nyomógombja.

 Leírás PDF formátumban (TP-80)
 Leírás PDF formátumban (TP-82)
 Leírás PDF formátumban (TP-83)

 Leírás PDF formátumban (UC-82)
 Leírás PDF formátumban (AC-82)
 Leírás PDF formátumban (AC-83)

GD-06 GSM átjelző

GD-04 GSM átjelző

A GD-06 ALLEGRO univerzális GSM távhívó és vezérlőegység. Főbb felhasználási területei az ipari és magáncélú automatizálási feladatok megvalósításai, de felhasználható biztonsági rendszerek kiegészítésére és adatátviteli alkalmazásokra is. A 6 programozható be/kimenet bármelyikének aktiválásakor a készülék SMS üzenetet küld a beprogramozott telefonszámok tulajdonosai számára vagy közvetlen telefonhívással keresi meg őt. Előre beprogramozott parancs üzenetek kiadásával a felhasználónak lehetősége van a készülék SMS üzenetekben történő távvezérlésére, kimeneteinek aktiválására. Gyári alapbeállítása szerint a készülék 6 programozható be/kimeneti pontja közül 4 bemeneti, 2 kimeneti funkcióra van programozva. A készülék tartalmaz még egy különálló relés kimenetet, mely működésénél fogva bemeneti funkciókkal nem ruházható fel, de bármely elektromos kapcsolású eszköz vezérelésére kiválóan alkalmas. A GD-06 készülék programozható SMS üzenetekkel, vagy a Jablotron által üzemeltetett www.GSMLink.cz honlapon keresztül. A külön engedélyezhető Expert (Szakértő) üzemmód teljes hozzáférést biztosít valamennyi ki és bemenet programozási beállításaihoz, aktiválja a belehallgatási üzemmódot, a GPRS adatkommunikációt és az analóg adatátvitelt.

A GD-04 DAVID GSM távvezérlő főbb felhasználási területei az ipari és magáncélú automatizálási feladatok megvalósításai, de felhasználható biztonsági rendszerek kiegészítésére is. A készülék 4 bemenetet és 2 kimenetet tartalmaz, melyeknek aktiválásakor a készülék SMS üzenetet küld a beprogramozott telefonszámok tulajdonosai számára. A különböző kiegészítő modulok használatával lehetőség van JA-8x sorozatú érzékelők jeleinek vételére, vagy DTMF parancsok vételével történő távvezérlésre. A készülék programozására a GDLink program és speciális USB interfész áll rendelkezésre.

 Leírás PDF formátumban

 GDLink program
 Magyarítás
 Leírás PDF formátumban

AC-8007/14 vevőegységek

SP-02 kihangosító

Az AC-8007 7 csatornás vevőegység a 868MHz frekvencián működő OASiS rendszerű TP-8x vezeték nélküli termosztátok, JA-8x vezeték nélküli érzékelők (JA-80M, JA-80D) és RC-8x sorozatú távirányítók és a TP.8x sorozatú (a digitális adatbuszra csatlakoztatott) vezetékes termosztátok jeleinek fogadására alkalmas. A vevőegység feladata a fűtési rendszer elemeinek vezérlése, tehát nem alkalmas vezetékes riasztórendszer vezeték nélküli érzékelőkkel történő bővítésére. A vevőegység 7 kimenetet tartalmaz, melyekkel más, külső elektronikus eszközök vezérelhetők. A készülék előlapján elhelyezett LED visszajelzők az egyes kimeneti csatornák mindenkori aktuális üzemállapotát mutatják. Az AC-8014 típus a vevőegység 14 csatornás változata.

Az SP-02 kihangosító egység segítségével az erre jogosult telefonszámokról érkező hívások kezdeményezői kétirányú kommunikációt folytathatnak a védett területen tartózkodó személyekkel, vagy belehallgathatnak a terület hangjaiba. A kommunikáció irányának váltása a telefon nyomógombjának megnyomásával történik.

A kihangosító egységet közvetlenül a telefonvonalra (PSTN vonalhoz vagy a JA-80Y GSM kommunikátor által szimulált vonalra) kell csatlakoztatni.

 Leírás PDF formátumban

 Leírás PDF formátumban

JA-80T, JA-80BT programozó interfész

AN-80 és AN-81 külső antennák

A JA-80T USB és JA-80BT bluetooth programozó kábel a központi egység és a ComLink programot futtató programozói számítógép összekapcsolására szolgál. A ComLink program segítségével a telepítő és a felhasználó � jogosultságának megfelelően vezérelheti a központot, illetve programozhatjaaa annak működési paramétereit.

A külső antennák a központi egység, illetve az UC-82 vevőegység vételi képességeinek javítására szolgálnak. Az AN-80 antennát kábelcsatornában történő telepítésre, az AN-81 rúd antennát pedig akár kültéri körülmények közötti működésre is tervezték.

Az antennák a központi egységhez vagy az UC vevőegység antenna csatlakozóihoz csatlakoztathatók.

 Olink program
USB XP driverUSB vista driver
 Leírás PDF formátumban (JA-80T)
 Leírás PDF formátumban (JA-80BT)

 Leírás PDF formátumban (AN-80)
Leírás PDF formátumban (AN-81)

BS-84 busz elosztó

 Az elosztó célja a központ digitális adatvonalának megosztása, további eszközök csatlakoztatása céljából. Az elosztó három RJ csatlakozót (4/4 méret) és egy rövid csatlakozókábelt tartalmaz

A központi egység lapos adatkábelét csatlakoztatja az RJ csatlakozókhoz.

 

A rendszerben használatos telepek

A rendszerben az alábbi telepeket használjuk. A telepek átlagos élettartamát 3 évre becsüljük (hacsak az eszközök leírásában másként nem specifikáltuk.):

 • CR14505 (Lítium AA 3.0V): JA-80P, 80PB, 80F, 80S, 85P, 85B
 • CR14250SL (Lítium 1 AA 3.0V): JA-80PB, 80M, RC-88
 • CR2354 (Lítium gombelem 3V): JA-82M
 • BAT-80 (speciális 6V/12Ah lítium elem, élettartama 3-5 év): JA-80A
 • BAT-6 (alkáli tartóselem 6V, élettartama 2-3 év): RC-80 és RC-89
 • AA (alkáli tartóselem 1.5V, élettartama kb. 1 év): TP-80, TP-82 és SP-02
 • SA-214/1.3 vagy SA-214/2.6 gondozásmentes savas-ólom akkumulátor (élettartama 5 év): központ panel